mandag 31. desember 2012

Svart desember

Både førjulstid og romjul har egentleg vore ganske svart for min del. På strikkefronten vel og merka. Eg har nemleg strikka både pulsvarmerar, sjal og leggvarmerar i tynn alpakka - farge nattsvart! Blei mjukt og godt, men jammen glad den bestillinga er ferdig. Mønster på svart, tynt garn er vanskeleg å sjå når ein begynne bli gammal gitt!
Lille julaften laga eg årets siste babybooties. Har blitt ein del par av desse etterkvart. No når eg har finpussa oppskrifta så er det mykje lettare å strikka desse populære babysokkane, og eg er rimeleg sikker at det blir ein del av desse til neste år også.


Jula kom jo i år også sjølv om eg ikkje hadde bakt 7 sortar, rundvaska eller bakt lussekattar. Og det var vel stort sett et etegilde tre dagar til ende. Sjølve julaften var vi rundt 20 til bords, og når ein ser pakkegalskapen under treet skulle ein ikkje tru at det knapt var ungar med å feira. Koseleg var det i alle fall, og nissen kom med mjuke pakkar til meg.


Frå austlandet og strikkementor Zirkona kom denne fantastiske "meisen" i fargen rabarbra. Fargane er endå djupare og rikare enn ein kan forestilla seg, fins ikkje eit bilde som yter dette garnet rettferdighet! Wollmeise har nær sagt vore umuleg å få tak i, med mindre ein er villig til å betala ein formue på e-bay, men i det siste har det faktisk skjedd at det har vore nokre hespar igjen i nettbutikken deiras. Mitt vidunder har derimot blitt transportert frå Tyskland i koffert!
Har du lyst å prøva deg på ein meis kan du sjekka ut her!


Den andre garngaven eg fekk var frå Monica. Etter å ha "samstrikka" mange av dei kjedelige mandagane i 2012, så var det jo ikkje vanskeleg for ho å finna ei gåve som fall i smak! Strikkebok og herleg garn frå Drops! Blir ikkje bedre!!


Gjennom året har eg ført "rekneskap" over alt garn som har blitt kjøpt og brukt. Eg gjekk jo inn i 2012 med håp om å slanka garnlageret, men i staden har det nesten dobla seg. Kan vel kort og godt kalla det ein kjempesmell. Dei siste oppdateringane blei lagt inn der i dag, så får eg ta å finrekna på gramma seinare ein dag for å finna ut kor ille det faktisk står til:)
Uansett så er eg nysgjerrig på kor mange kilo eg har strikka opp!


Så med kalkun i ovnen og kaos på resten av kjøkkenet, strikkeabstinens på kokken og gjesteinntog om vel ein time - vil eg ønska alle som har vore innom bloggen min i 2012 eit godt nytt år! Håpar dåke vil klikka innom meg i 2013 også!
5 kommentarer:

 1. Godt nytt år til deg! Kosar meg med dei fine bloggene dine, og gleder meg til året som kjem. Klem★★★

  SvarSlett
 2. Koselig å lese bloggen din.
  Godt nytt år ønsker jeg deg og dine.

  SvarSlett
 3. Godt nytt år!
  Flotte håndarbeider du har fått tid til på tampen av året :)
  Kjempefine garn-gaver også ;)
  Jeg kommer helt sikkert til å følge bloggen din videre!

  SvarSlett
 4. GODT NYTT ÅR TIL DIG FRA MIG,NYTTÅRSKLEM FRA TONE LILL

  SvarSlett
 5. Masse flott på siden din Jane, må samtidig få ønske deg et riktig godt nytt år, dvs et kreativt år :) trivelig å se deg her også

  SvarSlett