søndag 9. desember 2012

Åttande luke

I går fekk eg endeleg surra meg til å sy knappar i ein babyjakke eg har hatt ferdig ei stund. Garnet er eit herleg alpakkagarn frå Pickles som eg ikkje klarte motstå på grunn av den nydelege grønfargen.
Oppskrifta er også frå Pickles, men eg har ikkje brukt garnet som står. Syntes likevel resultatet blei bra, mjukaste garnet eg har strikka med på lenge. Denne gongen hadde eg ikkje så mange avvik i forhold til oppskrifta, men eg strikka armane noko kortare enn det som stod. Rett og slett fordi armane på babykler alltid er for lange.


Herleg å kunna ta bilder i snøen - fint "lerret" for å få fram rett farge.

Det er lite montering på jakken, hurra for raglanfelling, men eg måtte ha litt fagleg bistand for å sy fint saman under armane. (Takk Zirkona) Til neste gong veit eg at eg ikkje skal fella av, men setta maskene på ein pinne og heller maska samen under armane. Alt er bedre enn å sy, og samanmasking har eg kontroll på, meir enn eg skal påstå når det kjem til sying!

Dei fine treknappane frå e-bay kom også til sin rett her, og gjer faktisk jakken egna til både guttar og jenter.
Så var det kalenderluka for i dag, med inspirasjon og oppskrift henta frå Sandnesgarn. Syntes det var på tide med noko lett og lekkert, og ein dekorativ hals gjer seg i desse kuldetider. Ikkje minst kan ein her leika seg med fargar og dekorative knappar. Oppskrifta finn du her!

3 kommentarer:

 1. Så nydelig jakken er og så flott grønnfarge.
  Her er nesten all snøen blitt borte i løpet av natta. Ønsker deg en fin 2.søndag i advent.

  SvarSlett
 2. Det var et lurt tips som jeg skal bruke neste gang. Jakka ble kjempefin!

  SvarSlett
 3. Behageleg og flott jakke - ser da ut som! Du har funne nokre godbetar av knappar! Takk for nytt tips i kalenderluka!

  SvarSlett