torsdag 19. desember 2013

Nytt adventsmysterium frå Zirkona

Denne bloggen er til medlemmer på Garnglede - dåke andre som kikkar innom og ikkje skjønnar så mykje får bare gle dåke til neste "vanlege" blogginnlegg. Men dåke er sjølvsagt velkommen til å prøva dåke på adventsmysteriet!

Er invitert hit som gjesteskribent. Det er en helt ny erfaring. Garngleder måtte avvikles veldig brått på grunn av menneskelagede tekniske problemer. Vi var midt i en adventskalender da dette skjedde. I går fikk jeg spørsmål fra Jane om jeg hadde noen flere adventsmysterier helt ferdig som ikke ble brukt og om jeg kunne tenke meg å dele disse før jul. Jeg hadde et helt klart for utsendelse. Siden Jane har en etablert blogg som jeg vet at mange av medlemmene på Garngleder leser, var det en god ide for å kunne dele litt av adventskalenderen her. Vi rekker et mysterium til før jul!  Da får alle tilgang uavhengig av hvilke gruppeløsninger de ellers hører til.
Zirkona

 
19.desember-luken:

Det ble hvitt som utgangspunkt gjennom hele kalenderen i år for meg. Du velge farger akkurat som du ønsker. Du trenger garn som passer til pinne 2,5. Jeg valgte en tynn bomullstråd (Solberg) og en tråd Kid Mohair (Drops), men det er ikke nødvendig. En tråd fungerer bra og det kan gjerne være ullgarn hvis du ønsker det.  Til dere som ikke har vært med tidligere: Dette er småarbeider, du trenger under et 50 grams nøste til hele arbeidet.

Lag en løkke. Strikk 6 masker i den første løkken. 3 masker utgjør fremsiden og 3 masker utgjør baksiden. Det strikkes rundt.

1. omgang: Strikk alle maskene rett
2. omgang: Strikk rett frem til midtmasken på fremsiden. Ta opp tråden mellom siste maske før midtmasken og midtmasken, vri denne og strikk den vanlig rett. Strikk midtmasken og ta så opp tråden mellom midtmasken og første masken etter midtmasken, vri denne og strikk den vanlig rett. Strikk de resterende masker rett.  Gjør det samme på baksiden.
Øk etter samme system til du har 54 masker.


 

Neste luke har Jane lovet å legge ut 22.desember.

8 kommentarer:

 1. Kjempebra Jane og Zirkona! :))
  Då går me ikkje glipp av resten av alongen likevel.
  Nå blei eg glad, det er bare SÅ kjekt med fellesarbeid :)

  SvarSlett
 2. Veveke er i gang og takker dere begge for denne fine løsninga!
  En ekstra takk til Zirkona som har gitt meg og mange andre mange års varige gleder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var kjekk måte å gjøre det på. Da holder vi kontakten. Og til dere som ikke er på gruppa på fb, så er dere hjertelig velkommen til Strikkeglede.

   Slett
 3. Hurra!! Då treng eg ikkje deppe allikevell. Skal sjå på oppgava seinare - må være barnevakt i kveld , då ein storebror skal ha foreldra med på skuleavslutning.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Så spennende! Takk til deg vrangmaska og Zirkona!

  SvarSlett
 6. Dette er bare sååå bra, for en "galant" løsning! Takk til Zirkona og Jane!
  Kjære, kjære Zirkona - kom til fb, du også, det er faktisk helt greit...

  SvarSlett