mandag 20. januar 2014

Vestavind

Det er så herleg å få ting heilt ferdige. Ikkje bare strikka ferdig, men festa trådar, sy i knappar og la det få ein runde i vaskemaskinen. Og sidan det ikkje blei nåke særleg strikking med meg denna vekå, så kunne eg i alle fall gjera ein innsats med å få ting utav strikkekorga. Sidan det egentleg berre mangla vask og tørk på desse her, så gjekk det ganske kjapt.


Første vesten er strikka i Eskimo frå Garnstudio, 3 nøster til str 2 år. Godt å strikka med, og oppførte seg fint i første vasken i alle fall. Her strikka eg på pinne 5,5 så den vart ganske kompakt. Knappane er jo berre fantastiske, og om eg ikkje hugsar heilt feil så bestilte eg dei på www.stofstedet.dk .


Den andre vesten, som er noko større, strikka eg på pinne 7 med Andes frå Garnstudio. Når eg gjekk opp såpass på pinnestørrelsen så vart den mykje mjukare. Litt for mjuk og slafsen etter min smak, så trur eg neste gong satsar på pinne 6/6,5. Det gjekk med 200 gram garn til denne i størrelse 7 år.


Og så er jo endeleg babygenseren i havn. Snakk om drygt prosjekt med tanke på at det er ein nyføddjakke (0-3mnd). Ikkje bare fordi eg brukte sånn ca hundre år på strikking/opprekking før eg kunne ansjå meg som ferdig, men eg har utsatt det i det lengste med å sy i dei stakkars tre knappane. Men målstreken er nå passert, og strikkekorga mi ser mykje meir oversikteleg og ryddig ut. Så lenge det vare...

2 kommentarer:

  1. Det er fort gjordt når me bare set i gang ;)
    3 flotte plagg du har ferdigstilt, eg liker vestane dine veldig godt.

    SvarSlett
  2. Så flink du er Jane - sukk, må innrømme at jeg har en (ell fler) ufo liggende på vent ja...må skjerpe meg. Kanskje du kan gi meg et aldri så lite piff, den 13 feb? ;) kommer til Bergen, ville vært trivelig og truffet deg også :) ha en fin kveld videre

    SvarSlett