søndag 3. november 2013

Skuffande strikking på direkten

Sjølv om planane om ei lang natt framfor tv`n på fredag liksom var spikra, så måtte eg kasta inn håndkle alt kl elleve.. Då bare datt augene igjen, og dotter på ti år var faktisk mykje meir opplagt enn meg. Så det bar i seng, skikkeleg skuffa over meg sjølv. Dette hadde eg jo sett sånn fram til. (Takk og pris for dekoder med opptaksmuligheter!)


Men nå har eg sett meg igjennom heile den Nasjonale Strikkekvelden, og eg er faktisk litt skuffa. Den første timen satt eg som nagla til skjermen, med gåsehud. Men etter det så dalte det liksom litt. Lyspunktet resten av kvelden var Annemor Sundbø som øste av sin nesten uendelege kunnskap. Utanom gjekk dei stort sett i ring mellom MC-gjengen, hyperaktiv Selbustrikking og grunnkurs i strikking. Er det berre meg, eller er det fleire som kunne tenkt seg meir? For all del, ei slik strikkesending er mykje bedre enn det meste anna som går på tv, eg hadde kanskje skrudd forventningane alt for høgt. Hadde håpa på fleire besøk rundtom på strikkebutikkar, meir om garntypar og trendar, litt om strikkepinnar, og kva med å visa fleire teknikkar som Magic Loop, dobbelstrikk osv?


Helga har i alle fall gjort at eg er ajour igjen med babygenseren. Og tråden har ikkje blitt så utslitt av all opprekkinga at det visar på plagget. Heldigvis. Trur nemlig ikkje eg hadde takla å måtta rekka opp igjen, eller i verste fall måtte ha kassert plagget.


Neste prosjekt trur eg blir sokkar. Fekk noko lekkert garn til bursdagen, Alpakka sokkegarn. Nokon som har prøvd dette? Blir sokkane glatte? Og korleis er slitestyrken?


Så må eg takka for alle koselige kommentarar og tilbakemeldingar. Alt blir lest og sett pris på! Kjekt at så mange kikkar innom! Ha ein fin søndag der ute!

13 kommentarer:

 1. Jeg er enig med deg, savnet mye om strikking og hva strikking er i dag. Jeg er litt overrasket over "rekordforsøket". De virket ikke spesielt ivrige på å slå rekorden. Man tar seg ikke tid til å spør etter ketchup og sennep på pølsa mens man konkurrerer om verdensrekord! Likevel koste jeg meg mange timer med strikke-tv.

  SvarSlett
 2. Sitter med samme følelsen, rett og slett litt kjedelig innimellom. Og veldig overraska då eg stod opp om morgen og damene fortsatt strikka. Men når eg så farten på strikkepinnane så seier det vel litt. Det gjekk jo fryktelig seint. Kva med hu frå trøndelag som strikka selbuvottar. Der var det fart på pinnane.

  SvarSlett
 3. Greit som tidtrøyte! Kjekt å sjå litt kjente fjes, men er likevel samd med deg! Under rekordforsøket kunne dei kome med gode klipp innimellom. Hadde og trudd vi skulle få sjå noko frå Hillesvåg som fekk museumsstatus den dagen? Dei kunne gjort så mykje meir og fått inn så mange spennande personar. Kanskje det hadde ei økonomisk ramme?

  Kjekt at du no får avslutta babygenseren og kan starta på nye prosjekt!

  SvarSlett
 4. MÅ si at jeg kosa meg, men så fikk jeg også litt ekstra da jeg satt med streaminga i Danmark og fikk høre kommentarene fra kule Elin Oftedal på engelsk samt diskuterte med diverse engelske strikkeglade folk på twitter.

  SvarSlett
 5. Fikk ikke med meg strikkeprogrammet, jeg. MEN har strikka sokker av Sandenes Alpakka Strømpegarn. Fantastisk flott garn som jeg forelska meg i med en gang. Har ikke hatt på sokkene, for jeg har strikka julegaver av det.

  SvarSlett
 6. Jeg er helt enig med deg i kommentarene dine om strikkekvelden. Det som var med var bra, men det kunne vært så mye mer...

  SvarSlett
 7. Må bare si meg enig med alle her.
  Vår kjære strikkementor Zirkona skulle vært med...
  Men eller vil jeg si at å strikke med garn spunnet av uvasket ull er skikkelig tungt, så det var kanskje ikke så enkelt å strikke fortere.
  Spinnerne derimot var skikkelig flinke. Ull rett fra sauen er stort sett seige saker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig at mellom anna Zirkona burde vore der, faktisk på fleire grunnlag. Og garnfarging måtte jo ha vore knallbra TV!!
   Fullt klar over at sånn garn er tungt å fælt å strikka med, men dei hadde liksom så god tid å prata og visa, og då stoppa dei å strikka!!

   Slett
  2. Ja, jeg synes også konkurranseånden var litt dårlig blant strikkerne. La også merke til pauser og slikt.
   Synes vel egentlig at opplegget var vel enkelt. De burde vist litt mer avansert strikking også.
   Strikkekvelden ble i hvert fall litt annerledes enn jeg hadde håpet.

   Slett
 8. Sitter igjen med samme følelse.
  Er jo så mye mer i strikkeverden de kunne ha hatt med!!
  Og syns at det kanskje hadde blitt litt mer koselig om de hadde vært i et annet lokale.. Syns det ble litt stort og tomt. Et mindre og intimt lokale med flere som satt og strikket hadde kanskje gitt oss som så på en følelse av å være tilstede.

  SvarSlett
 9. Helt enig med deg her, hvis en skal slå en rekord må en holde styr på utstyr som nåler m.m Nei, starten var fin men ellers ikke mye å skryte av ...Hilsen Beth

  SvarSlett
 10. Jeg koste meg natten gjennom :) Fikk virkelig lyst å begynne på spinnekurs etter denne kvelden :)
  Var bra at de viste grunnleggende teknikker slik at nybegynnere kunne henge med.
  Men kanskje vi burde oppfordre til strikkekurs via TV -noe ala slike språkkurs som de hadde i "gamle" dager...
  Når det gjelder rekorden -For å slå gjeldende rekord, tror jeg at det må kvalifisering til for å finne de raskeste strikkerene i landet. Det å strikke opp en genser på under 5 timer krever virkelig raske fingre!

  SvarSlett
 11. Hei! Eg kunne ikkje sagt det betre. Eg vart óg skuffa. For det fyrste, så trudde eg at forsøket mot å slå rekorden skulle begynne tidleg på kvelden, ikkje langt ute på natta. Så det vart ekstra lenge for meg å vente på at strikkinga skulle kome i gong. Programlederen var nokså kjedelig å høyre på.

  Eg antek at dei fleste som såg på var enten erfarne strikkere, eller kanskje nysgjerrige sjeler som hadde lyst å kome i gang med strikking. Då var det nesten ikkje vits å begynne med strikkekurs på den måten, med bitte små drypp. Programmet kunne heller henvist folk til kjente stader som kan lære opp folk på ein ordentlig måte.
  Lokalet var óg ganske stort og tomt. Synes det skulle vore mange fleire som kunne stilt opp og vist forskjellige typer strikking og teknikker. Og ikkje var hekling representert heller, litt skuffande. Men det var jo ein hyggelig kveld for det. Håper det gjentas seinare på eit vis, om ikkje det er noko å gjere med å slå rekorden!
  Ellers likar eg bloggen din godt og håpar å få lese meir!

  SvarSlett