fredag 26. juli 2013

Garnsafari - del 1

Det har vore stille på bloggen eit par dagar, ikkje så unormalt. Men denne gongen har eg ikkje bare vore lat, eg har vore på husmorferie. Også kalla Garnsafari!
Ferda starta i Uskedalen der eg plukka opp Linda ved Grana - viktig med godt reisefølge når ein skal på Safari.  Så suste vi avgårde med retning Odda.


I Odda måtte vi ha ein liten matbit, og så skulle vi innom Husfliden i Gågata. Eg fekk ikkje ta bilde inne, derfor får dåke nøya dåke med ei fresh Linda på utsida av butikken.
Me synes egentlig det var litt rart at eg ikkje kunne ta bilde, men strengt tatt er ikkje dette ein butikk å anbefala folk i det heile. Trangt, varmt, dyrt og veldig lite spennande garn. Ikkje ei einaste tilbudskorg eller nokon ting på salg.


Likevel så blei jo eg frista og handla med meg nokre få nøster. Her kjem bortforklaringane:
Tresko - dette garnet strikka alltid farmor i, og nostalgien tok meg fullstendig. Ikkje overalt ein får tak i dette garnet, og fargen var og litt utypisk.
Mandarin - sjekk den nydelige fargen da! Blågrå og mjuk, dette må det jo bli et lite babyplagg av!


Petunia - Mamma har faktisk bestilt et par gryteklutar. Eg strikka eit par til ho i 8.klasse, burgunder i dobbel rillestrikk. Dei lever endå, men treng avlasting. Beige og brun Petunia tenke eg vil passa i tjukkelse, og farge, så då hadde eg meir enn gyldig grunn for å foreta det innkjøpet!:)


Etter Husfliden tusla vi oss mot bilen igjen, men strente innom Narvesen på vegen. Det kunne jo henda at dei hadde nokre kjekke strikkeblader som vi ikkje hadde. Og det stemte!


Let`s Knit blei med meg ut derifrå, og det var eit supert blad. Varierande oppskrifter, både på store og små ting, passe med reklame og ein del tips om garntypar osv. Trur eg må sjekka om det går an å få det sendt rett heim i postkassen...


Så suste vi vidare mot vårt mål for dagen: Vågsli! Her har eg leigd leilighet før, både sommar og vinter, og det er ein veldig grei plass å vera. Passe langt, passe stort, bra turområde, gode senger og god utsikt! Vil du ha deg ein tur kan du sjekka her!


Det første vi gjorde vel innlosjerte var sjølsagt å finna fram strikkeblad og strikketøy og komma oss ut på terrassen for å nyta høgfjellssola.


Det nye strikkebladet skulle saumfarast, og så hadde vi sjølsagt mykje garnprat på lager. Morgondagens utflukt måtte også planleggast, vi var jo tross alt på Garnsafari, og hadde butikk både i Haukeli og Åmot som mål.

Kva fann vi der? Følg med i morgon...

1 kommentar:

  1. Tresko-garnet gir også meg gode minner; minner om farmor og mitt første strikkeprosjekt....
    Det er en fryd å lese bloggene dine Jane -mye interessant og nyttig info å finne :)
    Og fargen på Mandarin Petit var rålekker!

    SvarSlett