søndag 16. juni 2013

Tour de Garn - Tredje etappe

Så var me komt til tredje etappe på min garnrunde, og til "tourens" høgdepunkt. Me er framleis på Nesttun, men litt utanfor sentrum. Ved første augekast kan eg slett ikkje sjå nokon garnbutikk, berre vanlege bustadhus og ei koseleg lita raudmalt hytte. Vi er komne til Annes Garn og Broderi.Og dette er ikkje berre ein garnbutikk. Dette er eit skattkammer, ein turistattraksjon, ein helbredande institusjon for garngale sjeler! Og desidert den trangaste butikken eg nokon sinne har vore i. Her må ein smyga seg forsiktig innimellom dei bugnande reolane, medan ein passar kor ein set føtene så ein ikkje snublar over ein kasse eller ei korg med fleire fristande nøster!
Dama bak disken er også eit lite fyrverkeri i seg sjølv. Og kven hadde ikkje blitt glad og sprudlande av å omslutta seg med garn kvar einaste dag?


Det er så mykje å festa augene på, og ein oppdagar stadig nye ting, så her måtte eg ha både to og tre rundar før eg følte meg ferdig... (Og Sølvi begynte hinta om at eg snart burde bli ferdig..:))


Anar ikkje kor lang tid eg brukte, det føltes litt for lite, men eit par godbitar fann eg som burde få vera med heim til Uskedalen. Faktisk fleire "førsteopplevelsar".
Sokkegarn med det herlige navnet California. Aldri hverken sett eller hørt om.


Pt Sumatra i ein vidunderleg bruntone - også eit nytt bekjentskap.


Fin i ein fin farge måtte også vera med. Trur eg har eit par nøster av denne frå før, så nå har eg litt større frihet med tanke på passande prosjekt. Dette garnet er nesten så mjukt at eg ikkje har lyst å strikka av det, redd eg skal øydelegga det.


Ein knall blå liten sak som skal bli klut. Bomullsgarn frå Mirasol som skulle ut av sortimentet. Visstnok veldig godt egna til kjøkenklutar.


Så til rosinen i pølsa, toppen av kransekaka og alt det der: Manos Lace! Sjekk den nydelige fargekombinasjonen. Ser føre meg at denne blir nydeleg saman med den lyserosa fargen til Fine Wool.


Alt i alt ein ganske fin garnfangst. Eit par små duppedittar vart det og, maskeholdar og ein snerten liten sak til å kappa tråden med. Ganske lur, ingenting ein kan stikka seg på, så eg trenge ikkje uroa meg for om eg lar den ligga framme når toåringen er ute på oppdagelsesferd!Anbefale alle som er i området å stikka innom Annes Garn, det er ein opplevelse. For dei som ikkje kjem seg til Nesttun med det første så har damen nettbutikk!

Følg med for neste etappe på Tour de Garn!!


2 kommentarer:

  1. Koselig å lese igjen. Mye fint du har fått med deg hjem. Fin er bare helt fantastisk. Jeg heklet ett pledd av dette for en tid tilbake. Nydelig, mykt og godt.

    SvarSlett
  2. Tro om jeg bare kan få føye til at det nærmet seg STENGETID(!) i butikken, Jane ;)

    SvarSlett