fredag 21. juni 2013

Siste etappe - Tour de Garn

Blei et par dagar opphold mellom etappane her, me skuldar på dopingkontroll. Pleie vera mykje av det i andre Tourar...

Siste butikk ut i Bergen hadde eg faktisk aldri hørt om. Rart at denne ikkje har blitt nevnt, men det kan vera fordi den ikkje har så mykje spennande å by på. StrikkeLykke ligg sentralt til i Bergen, rett bak Strandkaiterminalen, så det er jo ikkje det geografiske som har stoppa nokon visitt tidlegare.
Heidi hadde vore innom denne, og var så grei å guida på denne etappen.
Desverre hadde eg ikkje kamera med, men det var ikkje dei heilt store sprella å fotografera heller. Butikken er ganske strigla, ryddig og oversiktelig. Bra utvalg i garn frå Dale, Sandnes og Garnstudio, og et par små drypp frå andre leverandørar. Lyst og fint, ein god del mønsterhefter og godt fargeutvalg i dei ulike garnkvalitetane. Men dette er utvilsomt butikken for dei som finn ei oppskrift og skal ha originalgarnet til akkurat den modellen.
Eg enda opp med ein litt overskya palett på nøstene mine denne dagen, det regna jo tross alt. Lanett frå Sandnes og Baby Silk Alpaca frå Garnstudio.


Som eg har nevnt før, for at ein butikk verkeleg skal fanga meg må den ha "det lille ekstra". Gjerne i form av spennande og "nye" garntypar, fristande tilbodskorger og helst litt originale utstillingsmodellar. StrikkeLykke kjem derfor ikkje øverst opp på lista til ein garva garnjunkie, men kan dekka alle garnbehov til dei som ikkje er like mykje ute på kjøret som meg!


Vi svinga også innom Quiltekroken ein kjapp runde, som ligg vis a vis med hurtigbåtane i Bergen. Denne har eg besøkt før, og dei har bare bittelitt garn frå Viking. Sidan sist eg var der hadde dei halvert lokala, men likevel så var det stua rimelig mange meter stoff og symaskiner inn i det lille lokalet. Målet for visitten var melkegarn, og det fekk Heidi tak i.
Med det var min GarnTour i Bergen over for denne gang, men eg trur området har såpass mykje å by på at eg kan ta ein runde til. Eg har jo f.eks ikkje besøkt Hillesvåg.. endå..
Glei forretsen glatt gjennom dopingkontrollen, viss nåken var bekymra for det..


Etter Touren min, så ser altså strikkekroken slik ut igjen! Eg som nett rydda så fint? Alle desse posane og nye innkjøpa lagar jo et kaos utan like, trur eg må slutta handla så masse garn! (Mohahahahhahahahahahahahah, den var det vel ingen som gjekk på...)
Eg må uansett rydda igjen..


3 kommentarer:

 1. Hei-hei, lenge sia sist :) bytur du da? Fint garn du har fått tak i. Ja dette med å rydde gjør det utrolig fristende å fylle opp igjen ;) kjenner igjen den der ja... :)

  SvarSlett
 2. Det er herlig å lese om garnkjøpa dine. Vi har nok samma sjuken. Takk for kommentaren forresten. Du skal se jeg er der igjen, men da må det være noe spesielt altså.

  SvarSlett
 3. Har vært en fornøyelse å lese seg gjennom alle etappene av Tour de Garn :)
  Godt skrevet og god reklame for nærmiljøet mitt ;)
  Veldig kjekt å se butikkene gjennom andres øyne :D

  SvarSlett