søndag 28. oktober 2012

Reprise


Ein reprise på Pickles sin Enkel Vest  (http://www.pickles.no/enkel-vest/) måtte det jo bli, og eg anar faktisk ikkje ka nummer i rekka denne er. (8?!?)

Det er kjekt å testa ut nye garntypar på ei og samme oppskrift, og tidlegare har eg prøvd både Eskimo, Highlander og Andes (alle Drops-garn), men denne gongen falt valget på Alfa frå Sandnes. Nokon hugsar kanskje at eg hamstra med meg ein del av denne når eg besøkte garnbutikken på jernbanen i Bergen tidlegare i haust. I ei korg utanfor døra låg det naturkvit Alfa med glittertrådar til ein rimelig penge, og ein del nøster vart invitert med heim til Uskedalen.

Alfa m/glitter - Sandnesgarn


Og for eit nydeleg garn å strikka med. Mitt første møte med Alfa blir garantert ikkje det siste. I alle fall ikkje etter at eg sjekka nettsida til Sandnesgarn og såg fargeutvalget. Bærre lekkert!


Nøstene er nå omdanna til ein vest, med nåken svært passande knappar i tre som eg trur eg vasa meg borti og handla på e-bay..? Eller... Vanskeleg å huska, har jo brått blitt ein del knappar i rekneskapen her og... (Sånn apropo det, så har eg visst bestilt meg et par hundre knappar i dag. Var plutselig tom for passande gutteknappar gitt... Måtte jo ha nåken skal eg få ferdig bootiesane eg har bestilling på?! Håpar denne rodde meg i land..)
Uansett.. Grunnoppskrifta på den enkle vesten til Pickles er vel og bra, men synes kanskje den blir litt trang akkurat rundt ermet/ermeopninga, så eg har dei siste gongene prøvd å fella fleire masker enn det som står under armeopninga, pluss at eg har lagt opp litt fleir masker igjen enn det eg egentleg skal. Synes fasongen held seg bra likevel, og den blir litt meir fleksibel rundt overarmane. Då kan den vara litt lenger, frøknane har litt å veksa i!


4 kommentarer:

 1. Nydeleg vest dette! Ser ut som du har gjort nokre gode endringar og. Knappane set prikken over i'en, gjer plagget meir spennande.

  SvarSlett
 2. Heisann :)

  Denne har jeg også planer om å strikke. Takk for tips om å bruke Alfa - herlig garn som jeg også liker å strikke med. Din vest ble veldig fin, herlige knapper.

  Jeg legger meg som følger på bloggen din, og gleder meg til å følge med her inne :)

  SvarSlett
 3. Jeg liker veldig godt denne modellen! Har sett den hos deg flere ganger :)
  Denne utgaven din var kjempesøt -knappene var midt i blinken!

  SvarSlett
 4. hej hå du strikkeglade dame, hvor får du all denne strikkeenergien fra mon tro? og lækkert blir det også så her er det jente som blir glad for å få slik en vakker vest :-)

  fra hun med "den magiske kluten " ;-)

  SvarSlett