tirsdag 6. mai 2014

Marius er ikkje min venn!

I går kveld var eg klar til å endeleg starta på mønsteret på første armen til Mariusgenseren. Eg hadde satt meg godt til rette og verkeleg planglagt eit par timar med intensiv strikking.


Men med ein mønsterrapport som går over 18 masker, og 104 masker i str xl, så stemmer jo ikkje dette for alt i verden! Så kva skal eg gjer. Stort sett så har eg sete her og blitt grå i håret av frustrasjon, og strikka litt på ein sokk.


Er det andre som har dette heftet og har vore borti det samma? Og eg må jo enten auka fira masker eller fella to... Uuuurkh, dette som skulle gå så knirkefritt! Det var i alle fall planen min.
 Tips og hjelp mottas med stor takk!

4 kommentarer:

 1. I og med at du har 4 masker for lite til fullt mønster, tenker jeg at du må starte 2 masker innpå mønsteret og avslutter 2 masker før fullendt mønster... (Kjenner jeg deg rett, er du nok ikke helt fornøyd med at mønsteret ikke "går opp", men sånn blir det bare noen ganger) Du kan jo evt øke videre slik som du har gjort tidligere på ermet til du har 108 masker :) Er det langt ned til siste øking, ville jeg rekket opp noen omganger slik at du får samme avstand mellom økingene. Og har du nylig økt, ville jeg foretatt økinger etter å ha startet på mønsteret. Da blir det noen omganger der mønsteret ikke stemmer...

  SvarSlett
 2. Som regel stemmer ikkje mønsteret på armen, og då må du rekne deg ut fra midten av armen kor i mønsteret du starter slik at det blir beint. Sølvi har rekna ut for deg denne gang, lykke til!

  SvarSlett
 3. Jeg er enig! Det er så surt når slikt ikke stemmer på en prikk. F.eks hater jeg når det står: "fell 16 masker jevnt fordelt". Da må jeg jo prøve å regne meg fram til alt! Lykke til! Virker jo som om Sølvi har løsningen. :)

  SvarSlett
 4. Ja, slik er det nesten alltid når det gjeld mønsteret på armane. Men det viser jo ikkje, for det kjem oppe under armen. Vert nok så bra skal du sjå.

  SvarSlett