mandag 29. april 2013

Postmann, postmann!

Sist veka kom det ei kjempeoverrasking i posten. Eg kan takka ein garnbutikk og facebook for at eg har blitt kjent med denne rause og gavmilde avsendaren.


Det dumpa nemlig ned ein tjukk konvolutt i postkassen min,  proppande full med herlige strikkemønster! Den snille og gode Jenny hadde komt over mønsterhefter av litt eldre dato som vart solgt ut, og så tenkte ho på meg! Snille, snille strikketuppå!

Og eg gler meg stort over å bla i desse heftene. Sjølv om ikkje alle er heilt "up to date" på modellane, så er det masse eg har lyst å prøva.


Som denne grønne genseren her, som kunne vore superkul til Victoria. Då i ein litt meir dempa farge kanskje. Hefte er frå Gjestal - Topp`t Tå Nr. 175.


Og dette babysettet var bedårande, både farge og mønster. Kanskje eg ein gong til og med vågar meg på flettemønsteret. Heftet er frå Sandnes, Mix barn nr. 0802.


Heftet frå Sandnes har eg kikka i fleire gonger, men aldri somla meg til å kjøpa.  Det har først og fremst vore denne boleroen som har lokka, den trur eg kan bli lekker både i bomullsgarn og ull.


Synes egentleg det er synd, at mange av strikkebutikkane så fort bytter ut mønsterhefta. Det er jo nesten umulig å få tak i noko som er meir enn to år gammalt. Lure på kor det blir av alle heftene som Gjestal, Dale, Sandnes osv trykke opp. For eg er ganske sikker på at det i mange tilfeller blir laga fleire mønsterhefter enn det som blir solgt.
Tenk om alle strikkemønstrane som blei gitt ut blei lagra i eit slags bibliotek, uavhengig av leverandør. Så kunne ein gå tilbake mange år etterpå å finna det ein leita etter. Tenk så spennande det hadde vore, om alt som blei gitt ut på 70-talet låg som filer i eit bibliotek og ein kunne bla og lasta ned det ein ønska. Trur ikkje ein gong leverandørane sjølv har eit godt system for å ta vare på eldre strikkemønster, det virka i alle fall ikkje sånn når eg var på leit etter koftemønsteret frå 70-talet.

Kanskje ein idè nokon burde tatt tak i, eit nasjonalt strikke og heklebibliotek?


2 kommentarer:

  1. En gang du er i nærheten vet jeg iallefall et sted vi skal besøke! Nei, det nasjonale biblioteket er det nok ikke, men en veldig god begynnelse finnes.

    SvarSlett
  2. Alltid koselig å se i gamle mønstre. Tror Sandnes har en del av sine samlet i bytikken.

    SvarSlett