torsdag 29. november 2012

Botanisk dødsfall

Den eine orkideen min har rett og slett gått hen og teke livet av seg. Sånn plutselig fann den ut at den ikkje ville meir, og slapp alle blada. Ser litt stusselig ut uten blad. Det har no vore ein høgtideleg seremoni der den har fått enda si vandring ute i biodunken.Men eg sørgar ikkje så veldig. Det passar nemlig ganske greit at det minkar litt på det botaniske plan nå. Juleblomar som svibel, amaryllis og julestjerne skal jo overta plassen i karmar og på bord. For på laurdag skjer det. Då er det første luke i adventskalenderen, desember er i gong og førjulskosen kan offisielt starta! Og det har vore stritt å ikkje tjuvstarta. Held meg sjøl strengt i øyrene så det ikkje blir snikstart på hverken julamusikk, røkelse eller raude dukar. To dagar til, ja det skal eg klara!


Strikkedagen starta med opprekking. Begynte på ei hua i Merino Extra Fine som er ei bestilling. Solgte ei slik i sommar, men damen kom tilbake og lurte på om eg kunne laga ei litt større. Og det kunne eg så klart. Starta på pinne 3,5, men etter å ha strikka 5-6 cm fann eg ut at den blei for tett, så det var berre å rekka opp att.Då ser det slik ut, og så kan ein bare starta på ny frisk, denne gong på pinne 4.

3 kommentarer:

 1. Alltid lika kjekt å lesa bloggen din! :)

  SvarSlett
 2. Hmmm... jeg har kun orkidéer, for de er de eneste som overlever hos meg. Håper mine har tenkt å holde seg i live!!
  Opprekkingsarbeidet så jo kaotisk ut på bildet, men kjenner jeg deg rett har du fått fin orden igjen på det prosjektet :D

  SvarSlett
 3. Du er bare herlig!
  Ikke bare går det gæli med planta, men jommen strøyk ikke lua med óg.

  SvarSlett