søndag 13. januar 2013

Mohair anno 1980

Inspirert av den flotte bloggen til Sidsel så ville eg prøva meg på ei hua til eldstejenta. Ho treng sårt ei ny hue og to, og i butikken er det mykje akryl og rare saker som slett ikkje helde på varmen.

Eg visste eg hadde ein del ukurant mohair liggande i lageret, og det er jo blitt ein farsott med desse rullehuene så koffer ikkje prøva. Joda, eg fant, eg fant. To nøster med noko fælt rosa-raudt og lønt som har det flotte navnet Phildar Vizir. Det kom nok med den søppelsekken full av garn naboen gav meg i 1989, så til dåke med stooore garnlager: Ingen fare, garn går ikkje ut på dato:)Mohair er litt lure, det ser så tynt ut, så eg trudde at oppskrifta eg fann i Sidsel sin blogg skulle passa. Gjekk på med frisk mot på pinne 3, men fann fort ut at det blei for lite. Gjekk opp til 3,5 - men fortsatt blei det for kompakt. Så enden på visa blei å gå ned til 75 masker og pinne 4,5 - då trur eg kanskje det skal bli bra. Foreløbig ikkje komt så langt at eg klare sjå om størrelsen blir ok.


Firkantpinnar er nydeleg å strikka med - spesielt på sånn hårete garn!


Siden eg måtte bytta pinnar fleire gonger, og det for tida er litt usystematisk i strikkeveska, så blei det altså sjåande slik ut mens eg leita etter pinnar.. Kan ikkje kalla det kreativt rot ein gong, dette er bare ROT!


.

4 kommentarer:

 1. Det var nydelig å se rotet ditt!
  Sånn ser det nok ut hos noen og enhver til tider. I alle fall her. Garnlagerrommet mitt er iskaldt, og da blir ting liggende med plan om å rydde når det blir varmere . .

  SvarSlett
 2. ja slik ser det da her ut også i div garnposer strødd ut, så du er ikke alene.
  gleder mig til å se resultatet af luen :-)
  fra den magiske kluten ;-)

  SvarSlett
 3. Hugsar godt mohairgarnet frå farne tider! Eg strikka både genser og jakker i slikt garn!

  Slikt som du viser som rot er absolutt heilt naturlig som del av den kreative prosessen det er å koma i gang med nye prosjekt :)

  SvarSlett
 4. Herlig å se at jeg ikke er alene om slike "snurrerier" i kurver,poser etc.. :) prøvde rydde litt her om dagen - så får jeg se hvor lenge det holder seg slik,hehe....

  SvarSlett