fredag 11. januar 2013

Mønsterskatt

Eg har hatt ein slow start på strikkeåret. Det skuldast nåken husmoroppgåver som har teke litt meir tid enn planlagt. Med andre ord, det har stjåle strikketida mi!
Når eg hadde rydda vekk julapynten så fekk eg det for meg at det kunne vera lurt å vaska vinduer og ikkje minst la gardinene få ein omgang i vaskemaskinen. Eg har slike billige, ferdigsydde gardinlengder som eg har kjørt gjennom vaskemaskinen mange gonger før. Ved å henga dei opp våte har eg sluppe strykejobben, dei har strekt seg til ein tilnærma nystrøken tilstand heilt av seg sjølv. Men, nå er visst gardinene mine blitt til gamle damer. Dei var nemlig så skrukkete når dei var ferdige i maskinen, at eg enda opp med å stå i fleire timar å stryka! Og mitt strykejern som vanlegvis bare blir teke ut på lufting kvar 16. mai! Jaja, der rauk den strikke-ettermiddagen/kvelden!

To dagar etterpå blir eg sittande oppe litt seint og sjå på ein film. Når eg skal legga meg tar eg med meg den svære vasen med tulipanar som står på salongbordet for å setta den kaldt for natta. Eller, det var i alle fall planen. Men i det eg tar i vasen blir den forvandla til ei regnskur av glasskår som legg seg fint nedi teppet i lag med vatn og fargerike tulipanar! Det har sikkert sett lurt ut, der eg låg på kne klokka 04 på natta og støvsugde teppet, med stålampen godt plassert oppå bordet for å få arbeidslys.
Så nå trur eg faktisk at eg skal la vera å prøva meg på fleire slike husmorstunt og heller bruka tida på å strikka!! For, eg trur eg skulle ha nok både av garn og pinnar!

Før jul så kom det ein fantastisk overraskelse i posten. Det blir ikkje stort bedre enn detta! To proppfulle permar med mønster som ikkje er å oppdriva lenger.


Det står ikkje årstall, men ut i frå den fasjonable stilen vil eg tippa at slutten av 80-talet kan vera rett. Nå har eg endelege hatt god tid å bla igjennom kvar einaste oppskrift, og her er det mange skattar! Tusen, tusen takk Tone Lill, som sendte meg denne gaven!Det var ein heil perm med bare herreoppskrifter, men eg må vel innrømma at det ikkje er mykje her eg hadde fått på maen min nei. Heldigvis må eg nesten sei...


Ikkje alt eg er villig til å prøva heller. Slapp bikini i bomull, det kan jo bli vel spennande i det ein skal opp av bassenget. Og lilla og rosa i kombinasjon står eg også over..


Men det var absolutt et par ting som falt godt i smak, ut i frå dagens standar. Både denne oversized damegenseren og jentejakken kunne eg godt ha laga.


Trur derimot at eg står over dette babysettet...

Må sei eg blei litt mållaus når eg bladde opp på denne sida, og eg måtte lesa i teksten under kva dette var. At det hadde tatt andreplassen i ein strikkekonkurranse i Finland sa jo ein heil del. For dei som lure, det er et kosedyr...

4 kommentarer:

 1. En fin skatt du har fått der. Der er nok sikkert mye du aldri kommer til å lage og andre ting du kan få ideer og tips fra.
  Lykke til i det nye året. Kos deg og så kan husarbeidet få en pause av og til. Det er så mye kjekkere å strikke. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Så gøy! Jeg også har no gamle mønstre, tatt godt vare på, kan fortsatt finne tips der vettu`, og plutselig er det "in" igjen, tipper du brukte litt tid på å sømfare oppskriftene :) godt nytt år forresten - sent men godt :)

  SvarSlett
 3. Takk for kommentar inne hos meg. Strikkefasthet på lua er 24-25m pr 10 cm. håper du får brukt angoraen din...;-)

  SvarSlett
 4. hej jane,
  utrolig morsomt att du likte pakken jeg sente dig :-)
  og morsomme oppskrifter som en kan riste på hue når en tenker hvad en har gått i før! :-)
  som rigmor skriver over at plutselig er det "in" igjen og da sitter vi der da uten oppskrifter men det har du nå ;-)
  kos dig med heftene og mor dig med strikkingen og ta pause fra huslige ting når alt skakket imot dig leser jeg, uff slike stunder har en bare lyst til å la alt ligge og gå vekk, men det må da ryddes opp også kan en le af det efterpå :-)
  ha en fin, fin dag:-)
  klem tone lill

  SvarSlett