tirsdag 19. mars 2013

På feil hylle?

Eg trur eg har valgt totalt feil retning når det gjelde bloggen min. Såg nemleg på tv i går at dei mest populære "rosa-bloggerane" kan tjena opp mot 100.000 i månaden! Både sminke og klær blei omtrent kasta etter dei i håp om å bli blogga om. Til dags dato har eg endå ikkje sett ein einaste garn-leverandør som har gjort det minste lille forsøk på å kasta nøster etter meg!

Men, for å halda på interessen, ja min eigen altså, så trur eg at eg holde meg til garn og strikkerier i innlegga. Og det første eg må skriva litt varmt om er dette herlige heftet som lurte seg oppi handleposen min på lørdag.Eg har sett på dette på nett, hadde til og med lagt det i "handlekurven", men ikkje komt så langt som til utsjekking. (Sikkert fordi eg hadde planar om å kikka litt på garnet i samme nettbutikken)
Men då eg kom over det (i samme butikk som hadde forlokkande garnsalg i helga), så tenkte eg at det var lika greit å spara porto og kjøpa det der og då.

Herlige, enkle modellar, og som tittelen seie - alt er strikka på pinne 3. Og danskane har mange gode strikkebøker. Eg har mellom anna fleire små hefter av Sys Fredens, og inne på denne nettsida finn du eit ganske rikt utvalg. Har du alt antatt at eg har bestilt nåke herifrå, så har du heilt rett. To små hefter og ei bok blei det - spent å sjå om dei svarar til forventningane, som sjølvsagt er skyhøge.


Jakken til yngstejenta vokse litt kvar dag, og halve første armen er ferdig. For å slippa ujamne overgangar mellom pinnane, så strikke eg på to korte rundpinnar i staden for strømpepinnar. Eg har blitt lært "Magic Loop" ein gong, men når eg nå plutselig hadde tenkt å testa det, så blei eg litt usikker. Då blei det ein mellomting, kan kanskje kalla det mystisk loop?..
Blir i alle fall jamt og fint å strikka på denne måten, og sidan eg må bytta mellom lys og mørk pinne, så huske eg faktisk å auka der eg skal også.
Garnet imponerar stadig - terningkast seks. Spenninga kjem når det skal brukast og vaskast...

4 kommentarer:

 1. Hold deg til ditt fag du--- det inspirere mest! Men, du så kjekt det hadde vært med prøvepakker av garn og mønster??! Det blir ei fine jakka!

  SvarSlett
 2. Det ser kjempefint ut!
  Og hvis du begynner å blogge om sminke, slutter jeg å følge deg. Ta det som et kompliment! ;)
  Men, det hadde jo vært kjekt å tjene noen tusener på å prate om garn og strikking og annet håndarbeid. ;)

  SvarSlett
 3. Alltid kjekt med nye oppskrifter! Og danskene har mye fint...
  Det er nydelige fargenyanser i jakke-garnet! Blir spennende å høre tilbakemeldinger om holdbarhet.

  SvarSlett
 4. Artig at du har gått over til å handle strikkebøker, da holder du løftet om å ikke kjøpe garn før påske. Hvor stort ville garnlageret ditt vokst seg om du i tillegg til egne innkjøp skulle fått reklamegaver fra diverse leverandører.
  Har lest bloggen din de siste dagene til min stoore fornøyelse. Veldig morsomt skrevet og lett å kjenne seg igjen.
  Har et betydelig garnlager selv som jeg jobber iherdig med å slanke. Det fungerer på den måten at jeg finner 2 nøster jeg kunne tenke meg å bruke, så må jeg kjøpe noe som passer til disse 2 nøstene, når prosjektet er ferdig har jeg brukt de 2 nøstene + noe av det nyinnkjøpte, så sitter jeg igjen med ennå mere restegarn.
  Ønsker deg en god strikkepåske med garn og oppskrifter til inspirasjon :o)

  SvarSlett