tirsdag 19. februar 2013

Less talk - more action!

Ja da, eg veit det blir mykje gnål om fint garn, fristande nettsider og kjekke mønster. Men eg strikkar faktisk litt innimellom og. Kanskje ikkje nok? Skulle nok blitt meir strikking og mindre prat om strikking? Sidan eg er for sein med nyttårsforsett kan det kanskje var et påskeforsett??



 Men eg har strikka meir enn eg har blogga, rett og slett fordi det ikkje er mitt garn eg har strikka av. Litt før jul fekk eg spørsmål frå Norsk Alpakka om eg kunne ta et aldri så lite oppdrag. Eg klare jo aldri sei nei, så då blei det alpakkastrikking på meg mesteparten av desember og litt nå i januar. Eg har strikka ein del for dei tidlegare, og eg kan vel ikkje anna enn å ta det som eit kompliment at dei spør igjen?


Oppdraget var todelt. Et sett med sjal/skjerf, pulsvarmerar og leggvarmerar i svart. Siden fletter ikkje vise nåke særlig på svart, så valgte eg påfuglribb som mønster. Her er leggvarmerane fortsatt på pinnane, så dei fekk ikkje vera med på fotoseansen. (Bilde vart teke før jul)


Eg fekk i tillegg tre nøster lys alpakka som eg valgfritt kunne laga ka eg ville av. Dette er litt tjukkare enn det svarte, og silkemjukt og godt å strikka av. Glir mykje bedre gjennom fingrane enn det tynnaste garnet. Og eg synes eg fekk ganske mykje utav tre 50-grams nøster: to par pulsvarmerar, to pannebånd og ei lita lue. (Forresten ein stoor takk til Linda som hjalp meg med heklinga rundt det eine pannebåndet)


Sjølv om garnet er litt kostbart må dette vera den perfekte gaven til ein strikkeentusiast som har alt. Det er kortreist garn som ein ikkje får kjøpt andre plasser.
Sjekk ut nettbutikken her!

8 kommentarer:

 1. Eg synes du strikke både fint og skrive løye om hobbyen din - sundt å le litt! Ikkje føl at du gnåle, for me som er innom like å lesa det du skrive. Alpakka-garnet der har jo eg fått kjenna mellom fingrane, og det er eit herligt garn. Verpe ennå på mitt bringebærraudt nøsta :)

  SvarSlett
 2. Du da, må du vær snill med deg selv her ;) det er jo derfor vi titter på siden din, for å få inspirasjon, enten du strikker eller skriver... :) er ikke dette et gøy mønster å strikke? Jeg strikket jakke med dette mønsteret i fjor, og på noen strømper, fint og effektfullt! Lekkert sett du har laget Jane, og denne butikken må jeg titte innom, takk for tips :)

  SvarSlett
 3. Nydelige ting du har strikka. Likte veldig godt dei kvite tinga. Synes påfuglribben kan brukast til mykje, og her kom det verkeleg til sin rett!

  SvarSlett
 4. Dette var kjempefint. Så flott å få slike oppdrag da.

  SvarSlett
 5. Heia jane. Nå har eg lest og ledd. Men fy søren så mye fint du har strikka. Du er kjempeflink. Ha en fin kveld videre.

  SvarSlett
 6. Alltid koselig å lese bloggen din og se på alt det fine du lager.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 7. åååå så lekkert, bare å sette opp på ønskelista ja!
  ha en god dag
  fra den magiske kluten;-)

  SvarSlett
 8. Det lyse settet ditt var bare helt lekkert!
  Jeg har prøvd dette garnet selv også, og det er deilig å strikke med!

  SvarSlett